bewaar
Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas
Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas
bewaar

Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas

Zo'n heel stokbrood ziet er fantastisch uit op tafel.

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

1

stokbrood wit

3 el

mosterdmayonaise

1 krop

romainesla

3

snoepkomkommers

3 el

Amsterdamse uitjes

200 g

semi-zongedroogde tomaten

4 plakken

belegen boerenkaas

4 plakken

gerookte boerenachterham

Zo'n heel stokbrood ziet er fantastisch uit op tafel.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Halveer het brood in de lengte. Besmeer de snijkanten met de mayonaise. Haal een blaadje per persoon van de sla los en beleg de onderste helft van het stokbrood ermee. Snijd de komkommers in schuine plakjes. Halveer de Amsterdamse uitjes. Laat de tomaatjes uitlekken.

2

Beleg het brood achtereenvolgens met de plakken kaas en ham. Verdeel de komkommer, Amsterdamse ui en tomaatjes over het brood. Bestrooi met het ei-kruim en peper. Leg de bovenkant van het brood erop en druk licht aan. Serveer het brood in zijn geheel op een plank en snijd in stukken.

tip

combinatietipJe kunt de mayonaise met mosterd ook vervangen door dijonaise (potje 210 g, Maille). In plaats van de gerookte boerenham kun je ook roomham gebruiken.