Stok­brood ge­zond XL met boe­ren­kaas

Zo'n heel stokbrood ziet er fantastisch uit op tafel.

(14) waardeer
hollands lunch Zo'n heel stokbrood ziet er fantastisch uit op tafel. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Halveer het brood in de lengte. Besmeer de snijkanten met de mayonaise. Haal een blaadje per persoon van de sla los en beleg de onderste helft van het stokbrood ermee. Snijd de komkommers in schuine plakjes. Halveer de Amsterdamse uitjes. Laat de tomaatjes uitlekken.
  2. Beleg het brood achtereenvolgens met de plakken kaas en ham. Verdeel de komkommer, Amsterdamse ui en tomaatjes over het brood. Bestrooi met het ei-kruim en peper. Leg de bovenkant van het brood erop en druk licht aan. Serveer het brood in zijn geheel op een plank en snijd in stukken.

combinatietip:

Je kunt de mayonaise met mosterd ook vervangen door dijonaise (potje 210 g, Maille). In plaats van de gerookte boerenham kun je ook roomham gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stokbrood gezond XL met boerenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stok­brood ge­zond XL met boe­ren­kaas

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn.

2
2
  • 1 stokbrood wit
  • 3 el mosterdmayonaise
  • 1 krop romainesla

Halveer het brood in de lengte. Besmeer de snijkanten met de mayonaise. Haal een blaadje per persoon van de sla los en beleg de onderste helft van het stokbrood ermee.

3
3
  • 3 snoepkomkommers
  • 3 el Amsterdamse uitjes
  • 200 g semi-zongedroogde tomaten

Snijd de komkommers in schuine plakjes. Halveer de Amsterdamse uitjes. Laat de tomaatjes uitlekken.

4
4
  • 4 plakken belegen boerenkaas
  • 4 plakken gerookte boerenachterham

Beleg het brood achtereenvolgens met de plakken kaas en ham. Verdeel de komkommer, Amsterdamse ui en tomaatjes over het brood.

5
5

Bestrooi met het ei-kruim en peper. Leg de bovenkant van het brood erop en druk licht aan.

6
6

Serveer het brood in zijn geheel op een plank en snijd in stukken.

combinatietip:

Je kunt de mayonaise met mosterd ook vervangen door dijonaise (potje 210 g, Maille). In plaats van de gerookte boerenham kun je ook roomham gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.