bewaar
Noedelroerbak met scharrelkip, asperges en een eitje
Noedelroerbak met scharrelkip,  asperges en een eitje
bewaar

Noedelroerbak met scharrelkip, asperges en een eitje

Lekker snel klaar en je groenten houden een bite.

20 min. bereiden
licht pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

verse groene asperge

3 el

(arachide)olie

350 g

scharrelkipblokjes knoflook-kruiden

200 g

gesneden spitskool

200 g

fijngesneden prei

150 g

peen julienne

250 g

Chinese eiermie

4

middelgrote eieren

4 el

oosterse vinaigrette

4 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Lekker snel klaar en je groenten houden een bite.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water voor de noedels én een pan met een laag water voor de asperges aan de kook. Was ondertussen de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Kook de asperges in de pan met het laagje water 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.

2

Verhit ondertussen 2/3 van olie in een wok en roerbak de kipblokjes 3 min. Voeg de spitskool, prei, peen en de asperges toe en roerbak nog 4 min.

3

Neem als het water kookt de andere pan van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.

5

Schep de noedels en de oosterse vinaigrette door de groenten. Verdeel over diepe borden en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht