Pas­ta pes­to met gar­na­len, ge­gril­de groen­ten en moz­za­rel­la

Niets zo Italiaans als pasta pesto. Daar krijgen we nooit genoeg van!

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Niets zo Italiaans als pasta pesto. Daar krijgen we nooit genoeg van! 2 personen
3 33

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en gegrilde groenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak 4 min. mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Giet de spaghetti af en meng met de pesto en cherrytomaten. Schep de gegrilde groenten en garnalen voorzichtig door de pasta.
  3. Verdeel de pasta over de diepe borden en verdeel de bolletjes mini mozzarella erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Pasta pesto met garnalen, gegrilde groenten en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met gar­na­len, ge­gril­de groen­ten en moz­za­rel­la

1
1
  • 150 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 450 g gegrilde groenten

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en gegrilde groenten 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 225 g rauwe gepelde roze garnalen
  • 150 g cherrytomaten

Voeg de garnalen toe en bak 4 min. mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten.

4
4
  • 3 el pesto alla Genovese

Giet de spaghetti af en meng met de pesto en cherrytomaten. Schep de gegrilde groenten en garnalen voorzichtig door de pasta.

5
5
  • 75 g mozarellabolletjes

Verdeel de pasta over de diepe borden en verdeel de bolletjes mini-mozzarella erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.