Zoe­te-aard­ap­pel­huts­pot

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel. Maar natuurlijk mét balletjes!

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel. Maar natuurlijk mét balletjes! 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook samen met de hutspotgroenten in een pan met ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de selderij fijn. Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie. Schep de bloem bij het achtergebleven bakvet en bak op hoog vuur. Schep goed om tot de bloem bruin kleurt. Voeg de bouillon toe, meng goed met een garde en laat in 5 min. inkoken tot een jus. Schep de balletjes terug in de pan en verwarm nog even.
  3. Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de rest van de boter tot hutspot. Schep de hutspot in kommen en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballetjes en jus erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Amsterdamse uien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelhutspot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­huts­pot

1
1
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 kg hutspotgroenten

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook samen met de hutspotgroenten in een pan met ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 25 g boter
  • 12 runderballetjes

Verhit de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 20 g selderij

Snijd ondertussen de selderij fijn.

4
4

Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie.

5
5
  • 1 el bloem

Schep de bloem bij het achtergebleven bakvet en bak op hoog vuur.

6
6
  • 300 ml runderbouillon

Schep goed om tot de bloem bruin kleurt. Voeg de bouillon toe, meng goed met een garde en laat in 5 min. inkoken tot een jus.

7
7

Schep de balletjes terug in de pan en verwarm nog even.

8
8
  • 25 g boter

Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de rest van de boter tot hutspot.

9
9

Schep de hutspot in kommen en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballetjes en jus erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Amsterdamse uien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.