bewaar
Zoete-aardappelhutspot met gehaktballetjes en volle jus
Zoete-aardappelhutspot met gehaktballetjes en volle jus
bewaar

Zoete-aardappelhutspot met gehaktballetjes en volle jus

Een klassieker in een nieuw jasje.

30 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

1 kg

hutspotgroenten

50 g

ongezouten roomboter

1 schaal

rundergehaktballetjes

20 g

selderij

1

runderbouillontablet

300 ml

kokend water

1 el

bloem

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Een klassieker in een nieuw jasje.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente en eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de selderij fijn. Laat de bouillontablet oplossen in het kokende water.

4

Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de bouillon toe, meng goed en laat 5 min. inkoken tot een jus. Doe de balletjes terug in de pan en warm nog even mee.

5

Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de rest van de boter met de pureestamper tot stamppot. Schep de selderij erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Schep de hutspot in kommen of op borden en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballen en jus erover. Serveer direct.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.