Ver­se tor­tel­lo­ni met to­nijn en to­ma­ten­saus

Eten op z'n Italiaans vanavond!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Eten op z'n Italiaans vanavond! 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur.
  2. Voeg ondertussen als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar.
  3. Maak ondertussen de salade. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Halveer de komkommer nogmaals in de lengte en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng de komkommer en Hollandse rauwkost met de dressing.
  4. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en de salade ernaast. Verdeel de rest van de tonijn over de pasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 8 2017, Allerhande Box Week 7 2018

Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se tor­tel­lo­ni met to­nijn en to­ma­ten­saus

1
1
  • 320 g tonijnstukken in water
  • 1 teen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente en knoflook 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 125 g crème fraîche light

Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur.

4
4
  • 500 g verse tortelloni con formaggio e noci

Voeg ondertussen als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar.

5
5
  • 1 komkommer

Maak ondertussen de salade. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

6
6
  • 150 g Hollandse rauwkost
  • 4 el dressing balsamico

Halveer de komkommer nogmaals in de lengte en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng de komkommer en Hollandse rauwkost met de dressing.

7
7

Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en de salade ernaast. Verdeel de rest van de tonijn over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.