Ver­se tor­tel­lo­ni met to­nijn en to­ma­ten­saus

Eten op z'n Italiaans vanavond!

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Eten op z'n Italiaans vanavond! 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur. Voeg ondertussen de tortelloni toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer nogmaals in de lengte en snijd in stukjes. Meng met de Hollandse rauwkost en dressing. Giet de tortelloni af en verdeel over de borden. Verdeel het groente-tonijnmengsel erover en de salade ernaast. Verdeel de rest van de tonijn over de tortelloni.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 04 - Lang leve de keukenkoning(in) , Allerhande Box week 8 2017 , Allerhande Box Week 7 2018 , Receptkaart 2018 week 17-18

Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se tor­tel­lo­ni met to­nijn en to­ma­ten­saus

1
1
  • 320 g tonijnstukken in water

Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de knoflook 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 125 g crème fraîche light

Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur.

4
4
  • 500 g verse tortelloni kaas & noten

Voeg ondertussen de tortelloni toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.

5
5
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer nogmaals in de lengte en snijd in stukjes.

6
6
  • 150 g Hollandse rauwkost
  • 4 el dressing balsamico

Meng met de Hollandse rauwkost en dressing.

7
7

Giet de tortelloni af en verdeel over de borden. Verdeel het groente-tonijnmengsel erover en de salade ernaast.

8
8

Verdeel de rest van de tonijn over de tortelloni.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.