bewaar
Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus
Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus
bewaar

Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus

Eten op z'n Italiaans vanavond!

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

320 g

tonijnstukken in water

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

690 g

passata di pomodoro fijn gekruid

125 g

crème fraîche light

500 g

verse tortelloni kaas & noten

1

komkommer

150 g

Hollandse rauwkost

4 el

dressing balsamico

Eten op z'n Italiaans vanavond!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur. Voeg ondertussen de tortelloni toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer nogmaals in de lengte en snijd in stukjes. Meng met de Hollandse rauwkost en dressing. Giet de tortelloni af en verdeel over de borden. Verdeel het groente-tonijnmengsel erover en de salade ernaast. Verdeel de rest van de tonijn over de tortelloni.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.