Spelt pen­ne met wal­no­ten­pes­to & kip

Vervang pijnboompitten in de pesto eens door walnoten: lekker!

(9) waardeer
hoofdgerecht Vervang pijnboompitten in de pesto eens door walnoten: lekker! 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met 1 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de gegrilde groenten 4 min.
  3. Rasp ondertussen de kaas en doe samen met de walnoten, knoflook, ²/³ van de basilicumblaadjes en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Meng het kookvocht en de pesto door de pasta. Verdeel de groente en kip erover. Strooi de rest van het basilicum erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 985 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 66 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2017

Spelt penne met walnotenpesto & kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt pen­ne met wal­no­ten­pes­to & kip

1
1
  • 75 g ongebrande walnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

2
2
  • 300 g volkoren-speltpenne

Laat afkoelen op een bord. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 15 ml traditionele olijfolie

Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar.

4
4
  • 15 ml traditionele olijfolie
  • 450 g gegrilde groenten

Keer halverwege. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de gegrilde groenten 4 min.

5
5
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 1 teen knoflook
  • 10 g verse basilicum
  • 145 ml traditionele olijfolie

Rasp ondertussen de kaas en doe samen met de walnoten, knoflook, ²/³ van de basilicumblaadjes en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Giet de pasta af en vang 150 ml kookvocht op. Meng het kookvocht en de pesto door de pasta.

8
8
  • 5 g verse basilicum

Verdeel de groente en kip erover. Strooi de rest van het basilicumblaadjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.