bewaar
Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal
Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal
bewaar

Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal

Hollands glorie met deze oer-Hollandse maaltijd!

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

mager rundergehakt

1

middelgroot ei

1 tl

Franse mosterd

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

1 teen

knoflook

400 g

stamppotgroente paarse boerenkool

1

kippenbouillontablet

200 ml

water

680 g

jonge kapucijners in pot

160 g

Amsterdamse uien

Hollands glorie met deze oer-Hollandse maaltijd!

Aan de slag

1

Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de mosterd, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 2 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en knoflook. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de stamppotgroente, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ca. 8 min. stoven.

3

Doe ondertussen de kapucijners in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de groentestoof en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Halveer de Amsterdamse uien en schep om met de boerenkoolstoof. Verdeel de stoof over de borden en leg er een gehaktbal op. Lekker met mosterd.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal

Hollands glorie met deze oer-Hollandse maaltijd!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig