Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
Geef je stamppot een extra healthy kick en stamp er wat pastinaak doorheen. Smaakt nog heerlijk ook!
630 kcal
45 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
1
2 tl
25 g
320 g
800 g
400 g
200 g
300 g
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker)
2018 nr. 10 - Uit eigen keuken
2016 nr. 02 - Winterse helden
Allerhande Box Week 9 2019 - Allerhande Box Week 9 2019
Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg ze de laatste minuut toe aan de pan met gehaktballen.
Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan met een laag water met eventueel zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.
Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
Geef je stamppot een extra healthy kick en stamp er wat pastinaak doorheen. Smaakt nog heerlijk ook!

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg ze de laatste minuut toe aan de pan met gehaktballen.
Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan met een laag water met eventueel zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot scharrelei
2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
25 g ongezouten roomboter
320 g Amsterdamse uien
800 g kruimige aardappelen
400 g pastinaken
200 g winterpeen
300 g gesneden boerenkool
Dit heb je nodig
pureestamper




