bewaar
Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
bewaar

Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal

Geef je stamppot een extra healthy kick en stamp er wat pastinaak doorheen. Smaakt nog heerlijk ook!

45 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

2 tl

gemalen komijnzaad (djinten)

25 g

ongezouten roomboter

320 g

Amsterdamse uien

800 g

kruimige aardappel

400 g

pastinaak

200 g

winterpeen

300 g

gesneden boerenkool

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Geef je stamppot een extra healthy kick en stamp er wat pastinaak doorheen. Smaakt nog heerlijk ook!

Aan de slag

1

Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.

3

Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg ze de laatste minuut toe aan de pan met gehaktballen.

4

Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan met een laag water met eventueel zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.