bewaar
Maaltijdgroentesoep met gerookte kipfilet
Maaltijdgroentesoep met gerookte kipfilet
bewaar

Maaltijdgroentesoep met gerookte kipfilet

Na een koude dag opwarmen met een kom verse soep is het lekkerste wat er is.

40 min. bereiden
20 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

winterpeen

1¼ liter

water

1

kippenbouillontablet

500 g

erwtensoepgroente

1 el

Franse mosterd

1

meergranenstokbrood

135 g

gerookte scharrelkipfilet

150 g

heks' n kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Na een koude dag opwarmen met een kom verse soep is het lekkerste wat er is.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Vul een pan met het water, de winterpeen en bouillontablet en breng aan de kook. Laat 20 min. koken. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op het vuur en voeg de erwtensoepgroenten en mosterd toe. Laat op laag vuur nog 10 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.

2

Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Schep de soep in de kommen en verdeel de kip erover. Serveer met het brood en de heks'nkaas.

tip

combinatietipVisliefhebber? Voeg dan schelvis in plaats van gerookte kip toe. Kook de vis de laatste 5 min. met de soep mee.