bewaar
Tomatensoep in een weckpot
Tomatensoep in een weckpot
bewaar

Tomatensoep in een weckpot

Snelle soep die je maakt met kokend water in een weckpot. Staat nog gezellig ook!

10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

15 g

verse basilicum

30 g

Parmigiano Reggiano

4

zongedroogde tomaten in pot

2

Princes ansjovis in olijfolie in blik

100 g

snoeptomatenmix

175 g

cannellinibonen in blik

2 el

tomatenpuree

30 g

verse boerenkool

400 ml

water

Dit heb je nodig

  • weckpot (inhoud 750 ml)

  • staafmixer met hoge beker

Snelle soep die je maakt met kokend water in een weckpot. Staat nog gezellig ook!

Aan de slag

1

Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaten en ansjovis fijn en halveer de snoeptomaten. Doe de cannellinibonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ⅔ van het basilicum en de helft van de zongedroogde tomaten, ansjovis en Parmezaanse kaas met de tomatenpuree in een hoge beker.

2

Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep onderin de weckpot. Bedek de puree achtereenvolgens met een laag cannellinibonen, boerenkool, snoeptomaten en de rest van het basilicum en de zongedroogde tomaat. Breng het water aan de kook en schenk in de weckpot. Roer goed over de bodem tot de puree helemaal is opgelost in het hete water en serveer.

tip

bereidingstipNeem je de salade mee naar je werk? Voeg het kokende water pas vlak voor het eten toe.