bewaar
Bapao met gehakt
Bapao met gehakt
bewaar

Bapao met gehakt

Zelfgemaakt zijn deze met gehakt gevulde broodjes het allerlekkerst.

1 uur 20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

10 porties

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

300 g

rundergehakt

4 el

ketjap manis

250 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

zout

1 tl

bakpoeder

200 ml

halfvolle melk

100 ml

chilisaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • stoommandje

Zelfgemaakt zijn deze met gehakt gevulde broodjes het allerlekkerst.

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur rul (ca. 2 min.). Voeg de knoflook, gember en ketjap toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.

2

Meng ondertussen voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 min. door. Verdeel in 10 gelijke balletjes. Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel. Knijp het deeg weer goed dicht. Vorm er mooie balletjes van.

3

Breng een laag water van 4 cm aan de kook in een pan en plaats de stoommand erboven. Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 cm. Leg stukjes bakpapier op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg er 3 à 4 bolletjes in en stoom met de deksel op de pan in 15 tot 20 min. gaar. Herhaal met de rest. Serveer de bapao met de chilisaus.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.