Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En wat een gemak!

(24) waardeer
hoofdgerecht Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En wat een gemak! 2 personen
3 24

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken en vang 1 el olie op. Meng de zoete aardappel, tomaatjes, opgevangen olie, gemalen koriander, oregano, peper en eventueel zout.
  2. Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op de bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erover.
  3. Bak ca. 15 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de halve jalapeñopeper in dunne ringen en snijd de koriander grof. Bestrooi de plaattaart ermee en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 21  g
  • natrium 1.325 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 07 - Fiësta! , Allerhande Box week 47 2016 , Allerhande Box Week 52 2017 , Allerhande Box Week 20 2018

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g zoete aardappelen
  • 180 g semi-zongedroogde tomaten in pot

Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken en vang 1 el olie op.

3
3
  • 1 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 2 tl gedroogde oregano

Meng de zoete aardappel, tomaatjes, opgevangen olie, gemalen koriander, oregano, peper en eventueel zout.

4
4
  • ½ rol vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op de bakplaat.

5
5
  • 1 plak Bettine Blanc geitenkaas 45+

Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erover.

6
6

Bak ca. 15 min. onder het midden van de oven.

7
7
  • ½ jalapeñopeper
  • 7½ g verse koriander

Snijd ondertussen de jalapeñopeper in dunne ringen en snijd de koriander grof. Bestrooi de plaattaart ermee en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.