Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!

Ingrediënten
- 600 g zoete aardappelen
- 285 g pomodori al forno (potje, gehalveerd)
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 2 tl gedroogde oregano
- 270 g vers bladerdeeg
- 150 g geitenkaas blanc 50+
- 1 jalapeñopeper
Lekker erbij
Keukenspullen
- deegroller
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen.
- Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes. Verkruimel de geitenkaas erboven.
- Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.
bereidingstip:
Wil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.
combinatietip:
Lekker met koriander
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 920 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
- 600 g zoete aardappelen
- 285 g pomodori al forno
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 2 tl gedroogde oregano
Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen
- 270 g vers bladerdeeg
- 150 g geitenkaas blanc 50+
Verkruimel de geitenkaas erboven.
- 1 jalapeñopeper
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen.
Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.
bereidingstip:
Wil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.
combinatietip:
Lekker met koriander