bewaar
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
bewaar

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
licht pittig
242waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

zoete aardappelen

285 g

pomodori al forno

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

2 tl

gedroogde oregano

270 g

vers bladerdeeg

150 g

geitenkaas blanc 50+

1

jalapeñopeper

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen.

3

Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes. Verkruimel de geitenkaas erboven.

4

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.

bereidingstipWil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.

combinatietipLekker met koriander

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

Instructievideo - 01:34 min.