Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(212)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt! 4 personen
3 212

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen.
  3. Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes. Verkruimel de geitenkaas erboven.
  4. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.

bereidingstip:

Wil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.

combinatietip:

Lekker met koriander

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas stap 1.mov

Instructievideo

00:04 min.

2
2
  • 600 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm.

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas stap 2.mov

Instructievideo

00:12 min.

3
3
  • 285 g pomodori al forno

Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op.

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas stap 3.mov

Instructievideo

00:16 min.

4
4
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl gedroogde oregano

Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen

5
5
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas stap 4.mov

Instructievideo

00:10 min.

6
6

Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes.

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas stap 5.mov

Instructievideo

00:22 min.

7
7
  • 150 g geitenkaas blanc 50+

Verkruimel de geitenkaas erboven.

8
8

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas stap 6.mov

Instructievideo

00:23 min.

9
9
  • 1 jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen.

10
10

Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.

bereidingstip:

Wil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.

combinatietip:

Lekker met koriander

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.