bewaar
Traybake met gehaktballetjes, groentefriet en gremolata
Traybake met gehaktballetjes, groentefriet en gremolata
bewaar

Traybake met gehaktballetjes, groentefriet en gremolata

Het grote voordeel van traybake: de oven doet al het werk. Jij hoeft alleen even de balletjes te draaien.

35 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

800 g

AH Ovengroente verse groentefriet

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

venkelzaad

200 g

venkelworst

1

citroen

10 g

verse peterselie

1

teen knoflook

250 g

cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het grote voordeel van traybake: de oven doet al het werk. Jij hoeft alleen even de balletjes te draaien.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met het venkelzaad, zout en peper. Bak in het midden van de oven ca. 35 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de worsten met een scherp mesje open en schep het worstvlees eruit. Draai met vochtige handen 3 balletjes per persoon van het worstvlees. Neem na 20 min. de groente uit de oven en schep om. Leg de gehaktballen erbij en bak nog 15 min.

3

Maak ondertussen de gremolata. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en de knoflook zeer fijn. Meng samen met de rest van de olijfolie door elkaar. Snijd de citroen in parten. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de groente, gehaktballen en tomaten over een grote schaal. Garneer met de gremolata.

tip

Tray bake met gehaktballetjes, groentefriet en gremolata

Instructievideo - 00:57 min.