bewaar
Oosterse soep met malse kip, paksoi, noedels en taugé
Oosterse soep met malse kip, paksoi, noedels en taugé
bewaar

Oosterse soep met malse kip, paksoi, noedels en taugé

Deze soep kun je met zoveel ingrediënten echt wel een maaltijdsoep noemen.

25 min. bereiden
licht pittig
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ liter

water

2

kippenbouillontabletten

2 el

ketjap

2 tl

sambal oelek

2 el

pindakaas

350 g

kipdijfilet

180 g

udon-noedels

400 g

koelverse gebroken sperzieboon

300 g

paksoi

125 g

taugé

50 g

gebakken uitjes

Deze soep kun je met zoveel ingrediënten echt wel een maaltijdsoep noemen.

Aan de slag

1

Doe 1½ liter water, de bouillontabletten, ketjap, sambal en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook.

2

Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne repen. Voeg samen met de noedels toe. Kook 10 min. Voeg na 4 min. de sperziebonen toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de paksoi in dunne repen. Verdeel met de taugé over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.