Traybake met gnocchi, feta en snoeptomaat
Fan van de baked feta pasta trend? In deze versie met gnocchi raak je geen pan aan. Weinig afwas, 10 min. voorbereiden en de oven doet de rest!
705 kcal
10 min. bereiden, 20 min. oventijd, 20 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 rode ui
rode ui
800 gram koelverse gnocchi
koelverse gnocchi
200 gram feta 43+
feta 43+
800 gram snoepgroente tomatenmix
snoepgroente tomatenmix
5 tenen knoflook
knoflook
6 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1 mespunt zout
zout
2 eetlepel Italiaanse kruiden
Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 07 - Vliegende start
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de gnocchi over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de plak feta in het midden van de andere helft van de bakplaat. Verdeel de tomaten en ui rondom de feta. Leg de tenen knoflook in de schil ernaast.
Besprenkel alle ingrediënten met de olie en bestrooi de gnocchi met zout. Bak alles ca. 20 min. in het midden van de oven.
Neem de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten en feta in een ruime kom. Knijp de knoflook uit de schilletjes en voeg samen met de kruiden toe. Roer tot een grove saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de gnocchi erdoor en serveer.
Traybake met gnocchi, feta en snoeptomaat
Fan van de baked feta pasta trend? In deze versie met gnocchi raak je geen pan aan. Weinig afwas, 10 min. voorbereiden en de oven doet de rest!

hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de gnocchi over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de plak feta in het midden van de andere helft van de bakplaat. Verdeel de tomaten en ui rondom de feta. Leg de tenen knoflook in de schil ernaast.
Besprenkel alle ingrediënten met de olie en bestrooi de gnocchi met zout. Bak alles ca. 20 min. in het midden van de oven.
Neem de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten en feta in een ruime kom. Knijp de knoflook uit de schilletjes en voeg samen met de kruiden toe. Roer tot een grove saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de gnocchi erdoor en serveer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
800 g koelverse gnocchi
200 g feta 43+
800 g snoepgroente tomatenmix
5 tenen knoflook
6 el milde olijfolie
1 mespunt zout
2 el Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier







