Traybake met gnocchi, feta en snoeptomaat

Fan van de baked feta pasta trend? In deze versie met gnocchi raak je geen pan aan. Weinig afwas, 10 min. voorbereiden en de oven doet de rest!

705 kcal

10 min. bereiden, 20 min. oventijd, 20 min. wachten

4.5/5

(778)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 800 gram koelverse gnocchi

    koelverse gnocchi

  • 200 gram feta 43+

    feta 43+

  • 800 gram snoepgroente tomatenmix

    snoepgroente tomatenmix

  • 5 tenen knoflook

    knoflook

  • 6 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 1 mespunt zout

    zout

  • 2 eetlepel Italiaanse kruiden

    Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de gnocchi over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Leg de plak feta in het midden van de andere helft van de bakplaat. Verdeel de tomaten en ui rondom de feta. Leg de tenen knoflook in de schil ernaast.

  3. Besprenkel alle ingrediënten met de olie en bestrooi de gnocchi met zout. Bak alles ca. 20 min. in het midden van de oven.

  4. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten en feta in een ruime kom. Knijp de knoflook uit de schilletjes en voeg samen met de kruiden toe. Roer tot een grove saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de gnocchi erdoor en serveer.

Wat vond je van dit recept?

Traybake met gnocchi, feta en snoeptomaat

Fan van de baked feta pasta trend? In deze versie met gnocchi raak je geen pan aan. Weinig afwas, 10 min. voorbereiden en de oven doet de rest!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig