bewaar
Bakplaat met pangasius, kriel, wortel en sinaasappel
Bakplaat met pangasius, kriel, wortel en sinaasappel
bewaar

Bakplaat met pangasius, kriel, wortel en sinaasappel

Bedankt, oven, dat je het werk voor ons doet.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

600 g

geschilde bospeen

500 g

krieltjes

1

handsinaasappel

3 el

milde olijfolie

2 el

mosterd

750 g

verse pangasiusfilet

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Bedankt, oven, dat je het werk voor ons doet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Verwijder het groen van de bospeen, halveer de peen in de lengte en snijd doormidden. Halveer de krieltjes. Doe de venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom.

2

Boen de sinaasappel school en rasp de oranje schil. Meng het sinaasappelrasp, de olie en mosterd en meng door de groenten in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pangasiusfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met zout. Schep voorzichtig door het groentemengsel.

3

Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig. Snijd de sinaasappel in 8 parten en de peterselie fijn. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer de sinaasappelparten erbij.