bewaar
Broodje kidneybonen chili
Broodje kidneybonen chili
bewaar

Broodje kidneybonen chili

Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje.

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

chorizoworst

500 g

HAK kidneybonen chili bonenschotel

4

grote pitabroodjes

1

eetrijpe avocado

200 g

ijsbergsla

125 g

sour cream

Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Verwarm de kidneybonen 3 min. in dezelfde pan. Voeg de chorizo toe.

3

Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.

4

Snijd de broodjes open en vul elk broodje achtereenvolgens met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en sour cream.

variatietipWil je dit gerecht extra pit geven? Voeg wat srirachasaus (pittige chilisaus) toe.
serveertipLekker met tuinkers.

Broodje kidneybonen chili

Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig