Broodje kidneybonen chili
Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g chorizoworst
- 500 g HAK kidneybonen chili bonenschotel
- 4 grote pitabroodjes
- 1 eetrijpe avocado
- 200 g ijsbergsla (zak)
- 125 g sour cream
Advertentie
Bereiden
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de kidneybonen 3 min. in dezelfde pan. Voeg de chorizo toe.
- Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.
- Snijd de broodjes open en vul elk broodje achtereenvolgens met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en sour cream.
variatietip:
Wil je dit gerecht extra pit geven? Voeg wat srirachasaus (pittige chilisaus) toe.
serveertip:
Lekker met tuinkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.550 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Broodje kidneybonen chili
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broodje kidneybonen chili
- 250 g chorizoworst
Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees 2 min. op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 500 g HAK kidneybonen chili bonenschotel
Verwarm de kidneybonen 3 min. in dezelfde pan. Voeg de chorizo toe.
- 4 grote pitabroodjes
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.
- 200 g ijsbergsla
- 125 g sour cream
Snijd de broodjes open en vul elk broodje achtereenvolgens met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en sour cream.
variatietip:
Wil je dit gerecht extra pit geven? Voeg wat srirachasaus (pittige chilisaus) toe.
serveertip:
Lekker met tuinkers.