Bananenbrood met amandelmeel en noten

Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.

290 kcal

10 min. bereiden, 30 min. oventijd, 45 min. wachten

3.3/5

(71)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 3 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 600 gram bananen

    bananen

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel

    zelfrijzend bakmeel

  • 0.5 theelepel gemalen kardemom

    gemalen kardemom

  • 200 gram amandelmeel

    amandelmeel

  • 3 eetlepel geraspte kokos

    geraspte kokos

  • 100 ml vloeibare honing

    vloeibare honing

  • 0.5 theelepel zout

    zout

  • 100 gram notenmix

    notenmix

  • 100 gram verse bramen

    verse bramen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm 30 cm

  • sateprikker


Receptkaarten Allerhande 9 2016 - Receptkaarten Allerhande 9 2016

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakevorm in met 1 el arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen.

  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.

  3. Hak de noten grof en schep met de bramen door het mengsel.

  4. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Controleer na 25 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 min. afkoelen.

  • variatietipJe kunt als variatie in plaats van bramen ook eenzelfde hoeveelheid frambozen nemen. Ook lekker met in kleine stukjes gehakte chocolade 70%.

Wat vond je van dit recept?

Bananenbrood met amandelmeel en noten

Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig