bewaar
Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt
Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt
bewaar

Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt

De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
2 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

gemalen kardemom

1 mespunt

zout

5

rijpe bananen

2

middelgrote eieren

250 g

Griekse yoghurt 0%

100 ml

honing

250 g

Eat Natural noten en zaden

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • sateprikker

De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.

2

Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de kardemom en het zout. Prak de bananen fijn. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, geprakte bananen en honing.

3

Spatel het bakmeelmengsel door de bananenpuree, meng ⅘ van de noten & zaden erdoor en verdeel over de springvorm. Bestrooi met de rest van de noten & zaden en bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.

4

Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

bewaartipJe kunt de cake 3 dagen in de koelkast bewaren of in stukken snijden en invriezen.
combinatietipLekker met roomboter

Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt

De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig