Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade
Extra smeuïg met een schep hüttenkäse met bieslook en peterselie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kabeljauwburgers
- 1 komkommer
- 300 g mais in blik
- 4 el honing-mosterddressing
- 50 g rozijnen
- 4 grote pitabroodjes
- 4 el ketchup
- 100 g botersla
- 175 g hüttenkäse bieslook-peterselie
Keukenspullen
- bakpapier
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
- Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snijd het vruchtvlees in boogjes en doe in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Meng de dressing en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de pitabroodjes 4 min. Keer halverwege. Snijd de broodjes open, besmeer 1 helft met de ketchup en leg er wat botersla en mais-komkommersalade op. Verdeel de burgers erover en schep de hüttenkäse erop. Serveer met de rest van de salade.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 79 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.400 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 4 kabeljauwburgers
Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
- 1 komkommer
Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snijd het vruchtvlees in boogjes en doe in een schaal.
- 300 g mais in blik
- 4 el honing-mosterddressing
- 50 g rozijnen
Laat de mais uitlekken en voeg toe. Meng de dressing en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 grote pitabroodjes
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de pitabroodjes 4 min. Keer halverwege.
- 4 el ketchup
- 100 g botersla
Snijd de broodjes open, besmeer 1 helft met de ketchup en leg er wat botersla en mais-komkommersalade op.
- 175 g hüttenkäse bieslook-peterselie
Verdeel de burgers erover en schep de hüttenkäse erop. Serveer met de rest van de salade.