bewaar
Pittige pastasalade
Pittige pastasalade
bewaar

Pittige pastasalade

Deze typisch Italiaanse salade krijgt meer pit door de Spaanse chorizo.

15 min. bereiden
zeer pittig
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

Grand'Italia mini penne pasta

2 el

pesto arrabbiata

100 g

Campofrio chorizo pamplona

1

gele paprika

250 g

koelverse gegrilde courgette

15 g

verse basilicum

150 g

Galbani mini-mozzarellabolletjes

Deze typisch Italiaanse salade krijgt meer pit door de Spaanse chorizo.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pesto met iets minder dan een eetlepel kookvocht per persoon en schep door de pasta.

2

Snijd ondertussen de chorizo in reepjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de courgette in reepjes en het basilicum fijn.

3

Meng de chorizo, paprika en courgette door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de mozzarellabolletjes.

tip

algemeenMeenemen? Meng de pasta met de pesto en het kookvocht en verdeel over 4 (weck)potten. Verdeel er achtereenvolgens de chorizo, paprika, courgette en het basilicum over. Bewaar de mozzarella apart. Sluit de potten en bewaar maximaal 8 uur in de koelkast. Haal 30 min. voor het serveren eruit en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi op het laatst met de mozzarella.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.