bewaar
Erwten en tuinbonen met salie, ui en ham
Erwten en tuinbonen met salie, ui en ham
bewaar

Erwten en tuinbonen met salie, ui en ham

Erwten en tuinbonen lijken misschien op elkaar, qua smaak zijn ze heel anders. Maar ze gaan wel heel goed samen!

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

2 takjes

vers salieblaadje

25 g

ongezouten roomboter

200 g

verse doperwten

175 g

diepvries tuinbonen

50

gerookte achterham

75 g

rucola

Erwten en tuinbonen lijken misschien op elkaar, qua smaak zijn ze heel anders. Maar ze gaan wel heel goed samen!

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en salie 3 min. op laag vuur. Voeg de doperwten, tuinbonen, peper en eventueel zout toe en stoof 7 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.

2

Snijd ondertussen de ham in reepjes. Meng de ham en rucola door de groenten en serveer.

combinatietipLekker met kip of karbonade.