bewaar
Roerbakrisotto met sperziebonensalade
Roerbakrisotto met sperziebonensalade
bewaar

Roerbakrisotto met sperziebonensalade

Lang in de keuken voor risotto? Nee hoor, binnen een kwartier staat deze op tafel.

13 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

6 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

350 g

Lassie roerbakrisotto

1½

paddenstoelenbouillontablet

700 ml

kokend water

100 g

Pecorino Romano

250 g

cherrytomaten

1 tl

gedroogde dragon

Lang in de keuken voor risotto? Nee hoor, binnen een kwartier staat deze op tafel.

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2

Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een wok en bak de uien 2 min. Voeg de rijst toe en bak nog 1 min. Voeg de bouillontabletten en kokend water toe. Breng aan de kook en laat in 4 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur en voeg de kaas toe. Breng op smaak met zwarte peper.

3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng ze met de dragon, sperziebonen en de rest van de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de risotto met de bonensalade ernaast.