Zo­mer­se sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes en man­go

Een gerecht vol zomerse smaken. Met mango voor een tropisch tintje.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een gerecht vol zomerse smaken. Met mango voor een tropisch tintje. 4 personen
4 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in de lengte in partjes. Verdee over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schil ondertussen de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.
  4. Meng in een kom de mayonaise, ketchup en het water tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verkruimel het spek. Meng de sla, mango, komkommer en het spek met ⅔ van de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de salade over de borden en schep de aardappelen ernaast. Verdeel de rivierkreeftjes over de salade en druppel de rest van de dressing erover. Garneer de salade met de tuinkers.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 30 2017, Allerhande Box

Zomerse salade met rivierkreeftjes en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes en man­go

1
1
  • 1 kg roodschillige aardappel

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in de lengte in partjes.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 100 g ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 2 eetrijpe mango's

Schil ondertussen de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

6
6
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.

7
7
  • 4 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 2 el water

Meng in een kom de mayonaise, ketchup en het water tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 400 g gesneden ijsbergsla

Verkruimel het spek. Meng de sla, mango, komkommer en het spek met ⅔ van de dressing. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 200 g rivierkreeftjes

Verdeel de salade over de borden en schep de aardappelen ernaast. Verdeel de rivierkreeftjes over de salade en druppel de rest van de dressing erover.

10
10
  • 1 bakje tuinkers

Garneer de salade met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.