bewaar
Pastasalade met rauwe ham en meloen
Pastasalade met rauwe ham en meloen
bewaar

Pastasalade met rauwe ham en meloen

Meloen met ham, maar dan in een pastasalade! Pluspunt: de pasta is gemaakt van quinoa en dus glutenvrij.

20 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

227 g

Pereg quinoa fusilli

4 el

extra vierge olijfolie

80 g

AH Excellent Schwarzwalder schinken

25 g

verse bieslook

250 g

cherrytomaten

450 g

gesneden cantaloupe

75 g

waterkers

150 g

feta

Dit heb je nodig

  • vergiet

Meloen met ham, maar dan in een pastasalade! Pluspunt: de pasta is gemaakt van quinoa en dus glutenvrij.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.

2

Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de ham op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de ham uit de pan, laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta.

3

Bak de tomaten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur 4 min. tot ze poffen. Schep ze met de rest van de olie, 2/3e van de bieslook, de meloen en waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verkruimel de feta over de pasta en verdeel de rest van de bieslook erover. Serveer direct.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastasalade met rauwe ham en meloen

Meloen met ham, maar dan in een pastasalade! Pluspunt: de pasta is gemaakt van quinoa en dus glutenvrij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig