bewaar
Pastasalade met rauwe ham en meloen
Pastasalade met rauwe ham en meloen
bewaar

Pastasalade met rauwe ham en meloen

Meloen met ham, maar dan in een pastasalade! Pluspunt: de pasta is gemaakt van quinoa en dus glutenvrij.

20 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

227 g

Pereg quinoa fusilli

4 el

extra vierge olijfolie

80 g

AH Excellent Schwarzwalder schinken

25 g

verse bieslook

250 g

cherrytomaten

450 g

gesneden cantaloupe

75 g

waterkers

150 g

feta

Dit heb je nodig

  • vergiet

Meloen met ham, maar dan in een pastasalade! Pluspunt: de pasta is gemaakt van quinoa en dus glutenvrij.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.

2

Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de ham op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de ham uit de pan, laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta.

3

Bak de tomaten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur 4 min. tot ze poffen. Schep ze met de rest van de olie, 2/3e van de bieslook, de meloen en waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verkruimel de feta over de pasta en verdeel de rest van de bieslook erover. Serveer direct.