Oven­groen­te met zoe­te aard­ap­pel en kip

Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk!

(286) waardeer
hoofdgerecht Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk! 4 personen
3 286

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes van ca. 1 cm dik. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
  4. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
Tags
Ook te zien in

Ovengroente met zoete aardappel en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­groen­te met zoe­te aard­ap­pel en kip

1
1
  • 1 zak paprikamix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 rode uien

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes van ca. 1 cm dik. Snijd de uien in dunne parten.

3
3
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el traditionele olijfolie

Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

6
6
  • 15 g verse peterselie
  • 1 el mayonaise
  • 2 el ketchup

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.

7
7
  • 300 g kipfiletblokjes

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel.

8
8
  • 250 g cherrytomaten

Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.