bewaar
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
bewaar

Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta

Een mooie verzameling zachte smaken, die een opkikker krijgen door de limoen en feta.

20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

255 g

Bonduelle reuzenbonen

250 g

verse aardbei

1

avocado

1

limoen

2 el

mayonaise

150 g

feta

75 g

veldsla

125 g

verse frambozen

1

speltbrood

Dit heb je nodig

  • zeef

  • rasp

  • grillpan

Een mooie verzameling zachte smaken, die een opkikker krijgen door de limoen en feta.

Aan de slag

1

Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de avocado overlangs door midden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de mayonaise tot een limoendressing. Snijd de feta in blokjes.

2

Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bonen, aardbeien, avocado, feta en frambozen erover. Besprenkel met de limoendressing. Maal er wat verse peper over. Verhit de grillpan. Snijd het brood in 8 sneetjes. Gril 4 sneetjes 4 min. Keer halverwege. Gril zo nog 4 sneetjes. Serveer de salade met het brood.