Pittige pastasalade met knapperige groenten
Razendsnel een heerlijk Italiaans gerecht op tafell, met heeeel veel groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g riso pasta
- 400 g diepvries tuinerwten
- 100 g pepperoni (vleeswaren)
- 25 g verse bieslook
- 150 g kruidenroomkaas
- 300 g rauwkost radijsmix (zak 150 g)
- 100 g babyspinazie
Keukenspullen
- vergiet
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de tuinerwten toe. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe in een kom.
- Bak ondertussen de pepperoni op middelhoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de bieslook fijn en meng door de roomkaas. Meng de bieslookroomkaas door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rauwkost samen met de spinazie en gebakken pepperoni door de pastasalade en serveer.
variatietip:
In plaats van pepperoni kun je ook chorizo gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 630 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Pittige pastasalade met knapperige groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige pastasalade met knapperige groenten
- 300 g riso pasta
- 400 g diepvries tuinerwten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de tuinerwten toe.
Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe in een kom.
- 100 g pepperoni
Bak ondertussen de pepperoni op middelhoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 25 g verse bieslook
- 150 g kruidenroomkaas
Snijd de bieslook fijn en meng door de roomkaas. Meng de bieslookroomkaas door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g rauwkost radijsmix
- 100 g babyspinazie
Schep de rauwkost samen met de spinazie en gebakken pepperoni door de pastasalade en serveer.
variatietip:
In plaats van pepperoni kun je ook chorizo gebruiken.