bewaar
Broccoli-ansjovisschotel
Broccoli-ansjovisschotel
bewaar

Broccoli-ansjovisschotel

Groen bijgerecht met precies genoeg pit.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

25 g

John West Anjovis in olijfolie

300 g

gesneden uien

2 tenen

knoflook

Groen bijgerecht met precies genoeg pit.

Aan de slag

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

tip

combinatietipLekker met gegrilde kipfilethaasjes en gevulde pasta (bijv. medaglioni basilicum & pijnboompitten, schaal 250 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.