bewaar
Gnocchi met tonijn en saus van gepofte tomaat
Gnocchi met tonijn en saus van gepofte tomaat
bewaar

Gnocchi met tonijn en saus van gepofte tomaat

Hoe je heel makkelijk de lekkerste tomatensaus maakt? Pof verse tomaten een kwartiertje in de oven!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

trostomaat

3 el

traditionele olijfolie

2

sjalotten

1 tl

paprikapoeder

1 kg

gnocchi

320 g

tonijnstukken in olijfolie

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • staafmixer met beker

Hoe je heel makkelijk de lekkerste tomatensaus maakt? Pof verse tomaten een kwartiertje in de oven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Pof ca. 15 min. in het midden van de oven.

2

Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot met de paprikapoeder 5 min. Doe met de tomaten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Laat de tonijnstukken uitlekken. Doe de tomatensaus in de hapjespan en voeg de tonijnstukken toe. Warm goed door. Giet de gnocchi af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de gnocchi.

tip

variatietipHoud je van pittig? Voeg dan 1 tl sambal toe aan de tomatensaus.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.