bewaar
Dukkah van Nadia en Merijn
Dukkah van Nadia en Merijn
bewaar

Dukkah van Nadia en Merijn

Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

ongezouten geroosterde amandelen

4 el

geroosterde sesamzaadjes

2 el

korianderzaad

2 el

komijnzaad

1 el

anijszaad

1 el

venkelzaad

1 el

gedroogde oregano

1

medium handsinaasappel

Dit heb je nodig

  • vijzel

Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.

3

Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.

combinatietipLekker met koshari. Kijk voor het recept elders op deze site.

bewaartipBewaar de dukkah maximaal 3 maanden in een afgesloten pot.

Nadia en Merijn - koshari met dukkah

Instructievideo - 07:00 min.