bewaar
Tomatenrisotto met garnalen
Tomatenrisotto met garnalen
bewaar

Tomatenrisotto met garnalen

In slechts zestien minuten waan je je met dit eenpansgerecht in Italiaanse sferen.

16 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

artisjokhart in blik

330 ml

tomato frito

600 g

1 minuut basmatirijst

2

courgette

125 g

mozzarella

2 el

traditionele olijfolie

200 g

verse wokgarnalen met knoflook

4 el

pesto arrabbiata

15 g

verse basilicum

In slechts zestien minuten waan je je met dit eenpansgerecht in Italiaanse sferen.

Aan de slag

1

Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe, draai het vuur laag en warm 5 min. mee. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Halveer ondertussen de courgette(s) in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.

3

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum toe aan de groenten en schep samen met de mozzarella om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.