bewaar
Zweedse gehaktballetjes met room
Zweedse gehaktballetjes met room
bewaar

Zweedse gehaktballetjes met room

Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel!

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 ml

halfvolle melk

3 sneetjes

witbrood

3

sjalotten

20 g

verse platte peterselie

2 tl

gemalen piment

1

middelgroot ei

600 g

half-om-halfgehakt

50 g

ongezouten roomboter

1½ el

tarwebloem

250 ml

rundvleesbouillon van tablet

50 ml

verse slagroom

125 g

cranberrycompote

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel!

Aan de slag

1

Schenk de melk in een diep bord. Snijd de korsten van de sneetjes brood en leg de sneetjes in de melk. Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn. Doe de sjalot, de peterselie, de piment, het ei, gehakt, peper en eventueel zout in een kom.

2

Knijp het brood uit en voeg toe. Kneed het mengsel goed door. Vorm van het mengsel, met vochtige handen, 6 balletjes per persoon ter grootte van een walnoot.

3

Verhit de boter in een hapjespan of grote koekenpan en bak de balletjes in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

4

Bak de rest van de sjalot 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en laat in 3 min. gaar worden. Voeg de bouillon en slagroom toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Leg de balletjes in de saus en verwarm 3 min. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de cranberrycompote.

combinatietipLekker met aardappelpuree en komkommersalade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.