Zweedse gehaktballetjes met room
Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel!
640 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
75 ml
3 sneetjes
3
20 g
2 tl
1
600 g
50 g
1½ el
250 ml
50 ml
125 g
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 03 - Powerontbijt
Schenk de melk in een diep bord. Snijd de korsten van de sneetjes brood en leg de sneetjes in de melk. Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn. Doe de sjalot, de peterselie, de piment, het ei, gehakt, peper en eventueel zout in een kom.
Knijp het brood uit en voeg toe. Kneed het mengsel goed door. Vorm van het mengsel, met vochtige handen, 6 balletjes per persoon ter grootte van een walnoot.
Verhit de boter in een hapjespan of grote koekenpan en bak de balletjes in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Bak de rest van de sjalot 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en laat in 3 min. gaar worden. Voeg de bouillon en slagroom toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Leg de balletjes in de saus en verwarm 3 min. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de cranberrycompote.
- combinatietipLekker met aardappelpuree en komkommersalade.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zweedse gehaktballetjes met room
Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel!

bijgerecht
4 personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schenk de melk in een diep bord. Snijd de korsten van de sneetjes brood en leg de sneetjes in de melk. Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn. Doe de sjalot, de peterselie, de piment, het ei, gehakt, peper en eventueel zout in een kom.
Knijp het brood uit en voeg toe. Kneed het mengsel goed door. Vorm van het mengsel, met vochtige handen, 6 balletjes per persoon ter grootte van een walnoot.
Verhit de boter in een hapjespan of grote koekenpan en bak de balletjes in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Bak de rest van de sjalot 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en laat in 3 min. gaar worden. Voeg de bouillon en slagroom toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Leg de balletjes in de saus en verwarm 3 min. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de cranberrycompote.
combinatietip:Lekker met aardappelpuree en komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
75 ml halfvolle melk
3 sneetjes witbrood
3 sjalotten
20 g verse platte peterselie
2 tl gemalen piment
1 middelgroot ei
600 g half-om-halfgehakt
50 g ongezouten roomboter
1½ el tarwebloem
250 ml rundvleesbouillon van tablet
50 ml verse slagroom
125 g cranberrycompote
Dit heb je nodig
aluminiumfolie




