bewaar
Balletjes met fruit
Balletjes met fruit
bewaar

Balletjes met fruit

Een fruitige variatie op de classic gehaktbal. Met pistachenoten.

30 min. bereiden
1 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

6 personen

8 el

traditionele olijfolie

95 g

ongezouten pistachenoten

600 g

half-om-halfgehakt

75 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

75 g

paneermeel

1 tl

gemalen piment

1 el

tarwebloem

380 ml

vleesfond

125 ml

verse slagroom

2 el

frambozenconfiture

1 el

rodewijnazijn

250 g

diepvries zomerfruit

4 el

peterselie

Een fruitige variatie op de classic gehaktbal. Met pistachenoten.

Aan de slag

1

Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min. Laat afkoelen op een bord.

2

Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout. Kneed door en maak 2 rollen. Bestrijk een bord met 1 el olie. Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. Leg op het bord en dek af. Zet 1 uur in de koelkast.

3

Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar. Keer regelmatig.

4

Schep de balletjes op een bord. Schenk het meeste vet uit de pan. Roer de bloem door het achtergebleven vet. Voeg de fond en al roerend de slagroom toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.

5

Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout. Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien.

6

Hak ondertussen de rest van de noten fijn. Snijd de peterselie fijn. Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. Bestrooi de balletjes met de noten en peterselie.

tip

Balletjes met fruit

Instructievideo - 03:47 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.