bewaar
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
bewaar

Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa

Knapperige groenten, exotische quinoa, lekker veel kruiden en kipspiesjes op kleur: ja, dit gerecht kun je je visite wel voorzetten.

40 min. bereiden
pittig
32waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

quinoa

1

Spaanse peper

2

gele paprika's

4

bosuien

1 teen

knoflook

2 el

appelciderazijn

1 el

traditionele olijfolie

240 g

kipfilet

4 takjes

verse tijm

2 tl

traditionele olijfolie

½

eetrijpe avocado

2 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

  • metalen spiesen

  • kommetje (Ø 11 cm)

Knapperige groenten, exotische quinoa, lekker veel kruiden en kipspiesjes op kleur: ja, dit gerecht kun je je visite wel voorzetten.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snijd ondertussen het steeltje van de gele of groene peper en de paprika’s. Halveer de peper en paprika’s in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kwarten. Bak de paprika's samen met de peper in een koekenpan van Ø 25 cm zonder olie of boter op matig vuur. De peper en paprika zullen nu enigszins kleuren.

2

Maak de bosuitjes schoon en doe de witte delen bij het mengsel in de koekenpan. Houd de groene topjes apart. Snijd de knoflook in plakjes en doe samen met de azijn, 2 el olie en een flinke scheut water in de pan. Laat 20 min. met de deksel op de pan pruttelen tot de paprika’s zacht en zoet zijn. Roer regelmatig. Doe het mengsel in de blender en laat de blender draaien tot er een gladde saus ontstaat. Breng perfect op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de kip in de lengte in 2 cm brede reepjes en de groene topjes van de bosuitjes in stukjes van 2 cm. Rijg de reepjes kip zigzag en afgewisseld met stukjes bosui op lange spiesen; houd er wel rekening mee dat ze in je pan of grill passen. Ris er de blaadjes van de tijm over, kruid ze met een snufje zeezout en zwarte peper, sprenkel er 2 tl olie over en wrijf de spiesjes goed in. Je kunt de kipspiesjes in een hete koekenpan met antiaanbaklaag of in een grillpan bakken, of onder de grill op de hoogste stand leggen. Bak of gril de spiesjes 8 min. of totdat de kip goudgeel, licht geschroeid en gaar is.

4

Schil ondertussen de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Druk een portie quinoa in een klein, met olie ingevet kommetje of kopje. Stort het bolletje op een bord en herhaal dit met de rest. Verdeel de gelepaprikasaus, avocado, korianderblaadjes en kipspiesjes over de borden en ga meteen aan tafel.

tip

combinatietipLekker met een schepje yoghurt ernaast.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.