Ja­mie Oli­vers goud­ge­le kip­spies­jes met ge­le-pa­pri­kasaus & zwar­te quinoa

Knapperige groenten, exotische quinoa, lekker veel kruiden en kipspiesjes op kleur: ja, dit gerecht kun je je visite wel voorzetten.

(31) waardeer
hoofdgerecht Knapperige groenten, exotische quinoa, lekker veel kruiden en kipspiesjes op kleur: ja, dit gerecht kun je je visite wel voorzetten. 2 personen
3 31

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
 • blender of staafmixer
 • 2 metalen spiesen
 • kommetje (Ø 11 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snijd ondertussen het steeltje van de gele of groene peper en de paprika’s. Halveer de peper en paprika’s in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kwarten. Bak de paprika's samen met de peper in een koekenpan van Ø 25 cm zonder olie of boter op matig vuur. De peper en paprika zullen nu enigszins kleuren.
 2. Maak de bosuitjes schoon en doe de witte delen bij het mengsel in de koekenpan. Houd de groene topjes apart. Snijd de knoflook in plakjes en doe samen met de azijn, 2 el olie en een flinke scheut water in de pan. Laat 20 min. met de deksel op de pan pruttelen tot de paprika’s zacht en zoet zijn. Roer regelmatig. Doe het mengsel in de blender en laat de blender draaien tot er een gladde saus ontstaat. Breng perfect op smaak met peper en eventueel zout.
 3. Snijd de kip in de lengte in 2 cm brede reepjes en de groene topjes van de bosuitjes in stukjes van 2 cm. Rijg de reepjes kip zigzag en afgewisseld met stukjes bosui op lange spiesen; houd er wel rekening mee dat ze in je pan of grill passen. Ris er de blaadjes van de tijm over, kruid ze met een snufje zeezout en zwarte peper, sprenkel er 2 tl olie over en wrijf de spiesjes goed in. Je kunt de kipspiesjes in een hete koekenpan met antiaanbaklaag of in een grillpan bakken, of onder de grill op de hoogste stand leggen. Bak of gril de spiesjes 8 min. of totdat de kip goudgeel, licht geschroeid en gaar is.
 4. Schil ondertussen de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Druk een portie quinoa in een klein, met olie ingevet kommetje of kopje. Stort het bolletje op een bord en herhaal dit met de rest. Verdeel de gelepaprikasaus, avocado, korianderblaadjes en kipspiesjes over de borden en ga meteen aan tafel.

combinatietip:

Lekker met een schepje yoghurt ernaast.

video

Avo­ca­do schil­len

instructievideo - 00:46 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 575 kcal
 • eiwit 41 g
 • koolhydraten 50 g
 • vet 21 g
  waarvan verzadigd 3 g
 • natrium 75 mg
 • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­mie Oli­vers goud­ge­le kip­spies­jes met ge­le-pa­pri­kasaus & zwar­te quinoa

1
1
 • 150 g quinoa
 • 1 Spaanse peper
 • 2 gele paprika's

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snijd ondertussen het steeltje van de gele of groene peper en de paprika’s.

2
2

Halveer de peper en paprika’s in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kwarten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3

Bak de paprika's samen met de peper in een koekenpan van Ø 25 cm zonder olie of boter op matig vuur. De peper en paprika zullen nu enigszins kleuren.

4
4
 • 4 bosuien

Maak de bosuitjes schoon en doe de witte delen bij het mengsel in de koekenpan. Houd de groene topjes apart.

5
5
 • 1 teen knoflook
 • 2 el appelciderazijn
 • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de knoflook in plakjes en doe samen met de azijn, de olie en een flinke scheut water in de pan.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6

Laat 20 min. met de deksel op de pan pruttelen tot de paprika’s zacht en zoet zijn. Roer regelmatig.

7
7

Doe het mengsel in de blender en laat de blender draaien tot er een gladde saus ontstaat. Breng perfect op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
 • 240 g kipfilet

Snijd de kip in de lengte in 2 cm brede reepjes en de groene topjes van de bosuitjes in stukjes van 2 cm.

9
9

Rijg de reepjes kip zigzag en afgewisseld met stukjes bosui op lange spiesen; houd er wel rekening mee dat ze in je pan of grill passen.

10
10
 • 4 takjes verse tijm
 • 2 tl traditionele olijfolie

Ris er de blaadjes van de tijm over, kruid ze met een snufje zeezout en zwarte peper, sprenkel er de olie over en wrijf de spiesjes goed in.

11
11

Je kunt de kipspiesjes in een hete koekenpan met antiaanbaklaag of in een grillpan bakken, of onder de grill op de hoogste stand leggen.

12
12

Bak of gril de spiesjes 8 min. of totdat de kip goudgeel, licht geschroeid en gaar is.

13
13
 • ½ eetrijpe avocado

Schil ondertussen de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Druk een portie quinoa in een klein, met olie ingevet kommetje of kopje.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

14
14
 • 2 takjes verse koriander

Stort het bolletje op een bord en herhaal dit met de rest. Verdeel de gelepaprikasaus, avocado, korianderblaadjes en kipspiesjes over de borden.

combinatietip:

Lekker met een schepje yoghurt ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.