bewaar
Exotische limoen-gember-mangokwarktaart
Exotische limoen-gember-mangokwarktaart
bewaar

Exotische limoen-gember-mangokwarktaart

Verjaardag of visite? Met deze frisse fruittaart met een Aziatisch smaaktintje kun je voor de dag komen.

1 uur bereiden
4 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

12 personen

3 cm

verse gember

175 g

kristalsuiker

175 ml

kraanwater

4

Vanka Kawat diepvries purutblaadjes

100 g

kokosolie

250 g

gemberkoekjes

10 blaadjes

gelatine

2

limoenen

250 g

verse slagroom

500 g

volle Franse kwark

1

eetrijpe mango

3

passievruchten

2 el

kraanwater

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 24 cm)

Verjaardag of visite? Met deze frisse fruittaart met een Aziatisch smaaktintje kun je voor de dag komen.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een steelpan de suiker met het water, de gember en limoenblaadjes aan de kook. Laat koken tot de suikerkristallen zijn opgelost, neem van het vuur en laat 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef.

2

Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten kokosolie bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

3

Week 8 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Klop de slagroom stijf. Breng het limoensap in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de siroop, het limoen-gelatinemengsel en het limoenrasp. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Schenk de helft van het kwarkmengsel in de springvorm. Zet 20 min. in de vriezer.

4

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel over de kwark. Schep de rest van het kwarkmengsel erover en strijk glad. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

5

Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Halveer de passievruchten, schep het pulp eruit en doe met het water en de poedersuiker in een steelpan. Breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Verdeel het passievruchtmengsel over de bovenkant van de kwarktaart. Laat de kwarktaart nog 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer koud.

algemeenDeze kwarktaart kun je 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.