bewaar
Kwarktaart met kokos en mango
Kwarktaart met kokos en mango
bewaar

Kwarktaart met kokos en mango

De kokos en mango maken de taart heerlijk fris.

20 min. bereiden
3 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

175 g

dadels zonder pit

120 g

ovengebakken granola havervlokken

60 g

kokosolie

1

eetrijpe mango

1

limoen

12 blaadjes

gelatine

50 ml

water

100 g

kokossnippers

3 el

vloeibare honing

1000 g

Almhof Magere Franse kwark naturel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (diameter 24 cm)

  • bakpapier

De kokos en mango maken de taart heerlijk fris.

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de dadels, granola en kokosolie tot een samenhangend mengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

2

Schil de mango en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pannetje het limoensap met het water. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.

3

Meng de mangoblokjes, het gelatine-limoenmengsel, limoenrasp, de kokossnippers en de honing door de kwark. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met de kokos.

algemeenAgaragar is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijnwinkels of via ah.nl.