bewaar
Meringuerozen
Meringuerozen
bewaar

Meringuerozen

Heerlijk zoete roosjes voor op een taart, in een ijstoetje of gewoon om zo op te eten bij de koffie of thee.

25 min. bereiden
2 uur oventijd
30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

150 g

eiwit

150 g

fijne kristalsuiker

1 tl

frambozenazijn

1 tl

rode kleurstofstift

Dit heb je nodig

  • penseel

  • spuitzak met kartelmondje

  • bakpapier

Heerlijk zoete roosjes voor op een taart, in een ijstoetje of gewoon om zo op te eten bij de koffie of thee.

Aan de slag

1

Doe het eiwit in een brandschone, vetvrije kom. Klop met vetvrije gardes in 5 min. stijf. Voeg lepel voor lepel de suiker toe. Wacht steeds 30 sec. voor je een nieuwe lepel toevoegt. Voeg, als alle suiker door het eiwit is geklopt, de azijn toe en klop nog 2 min. op de hoogste stand. Er is nu glanzend, stijf eiwit ontstaan.

2

Verwarm de oven voor op 90 °C.

3

Strijk met de penseel strepen kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak. Schep het eiwit in de spuitzak. Spuit met een ronddraaiende beweging van binnen naar buiten meringueroosjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak de meringueroosjes ca. 2 uur in de oven. Wissel de bakplaten na een uur van positie. Laat de roosjes 30 min. afkoelen.

tip

serveertipDe roosjes kun je voor verschillende doeleinden gebruiken: als koekje: bestrijk de onderkant van de helft van de roosjes met jam en duw er een ander roosje met de onderkant tegenaan, als decoratie op een cupcake of bij je zoete dessert nagerecht met een bolletje ijs.

Allerhande loves meringuerozen

Instructievideo - 00:44 min.