bewaar
Langzaamgegaard five spice buikspek
Langzaamgegaard five spice buikspek
bewaar

Langzaamgegaard five spice buikspek

Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse!

10 min. bereiden
5 uur oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

water

1 kg

buikspek

1 el

Lee Kum Lee chiu chow chili-olie

1 el

5 spices

1 el

zout

3 el

vloeibare honing

2 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse!

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook. Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).

2

Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!

combinatietipLekker op een (gestoomd) broodje met pittige srirachasaus, sla en koriander.

Langzaamgegaard buikspek met 5 spice

Instructievideo - 01:49 min.