bewaar
Bami goreng met groenteballetjes
Bami goreng met groenteballetjes
bewaar

Bami goreng met groenteballetjes

Kids smullen van deze Aziatische klassieker met knapperige groenten en groenteballetjes.

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

2

bosuien

300 g

mienestje

2 el

arachideolie

300 g

gesneden prei

150 g

paprikamix rauwkost

150 ml

water

67 g

mix voor bami goreng

210 g

vegetarische groenteballetjes

Kids smullen van deze Aziatische klassieker met knapperige groenten en groenteballetjes.

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd in boogjes. Snijd de bosui in ringetjes van 1 cm.

2

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en bak hierin de prei 6 min. Voeg de paprikamix toe en bak nog 1 min. mee. Voeg het water en de mix voor bami goreng toe en schep 1 min. om.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de groenteballetjes in 5 min. goudbruin.

5

Giet de mie af en meng samen met de komkommer en bosui door de saus, warm nog 1 min. door.

6

Verdeel de bami over 4 borden en garneer met de groenteballetjes.

tip

combinatietipLekker met zoete chilisaus.