bewaar
Gegrilde kippendij met tomaat-kappertjesdressing
Gegrilde kippendij met tomaat-kappertjesdressing
bewaar

Gegrilde kippendij met tomaat-kappertjesdressing

De klassieker gegrilde kip krijgt een frisse tomaat-met-kappertjestwist.

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

6

preien

4

kipdijfilets

5 el

(olijf)olie

100 g

kappertjes

8

trostomaten

25 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • grove rasp

De klassieker gegrilde kip krijgt een frisse tomaat-met-kappertjestwist.

Aan de slag

1

Was de aardappelen, snijd ze ongeschild in plakken van 1½ cm. Doe de aardappelen in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen het donkergroene deel en de onderkant van de preien. Was de preien en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee totdat de prei beetgaar is. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Bestrijk ondertussen de kip met een vijfde van de olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.

3

Laat de kappertjes uitlekken. Rasp een kwart van de tomaten grof boven een kom en vang het sap op (de velletjes gooi je weg). Snijd de bieslook fijn. Meng het tomatensap met de kappertjes, bieslook en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de tomaten in parten. Verdeel de aardappel, prei en tomaat over diepe borden, besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Mencía

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.