bewaar
Rundervink met snijbonen en ovenaardappelen
Rundervink met snijbonen en ovenaardappelen
bewaar

Rundervink met snijbonen en ovenaardappelen

De verrassing in dit gerecht? Het yoghurtsausje maakt het lekker fris.

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

(olijf)olie

4

rundervink

1 kg

vastkokende aardappelen

2 tl

kurkuma

2

ui

2 tenen

knoflook

800 g

ongesneden snijbonen

70 g

tomatenpuree

150 ml

kraanwater

12½ g

verse bieslook

170 g

Griekse yoghurt (0% vet)

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De verrassing in dit gerecht? Het yoghurtsausje maakt het lekker fris.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rundervinken op laag vuur in 30 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Was ondertussen de ongeschilde aardappelen en halveer ze in de lengte. Meng met de kurkuma, 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar.

3

Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm.

4

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. al roerend mee. Voeg de snijbonen en 150 ml water toe en roer door. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rundervinken en aardappelen over 4 borden, schep de snijbonen erbij en serveer met de yoghurtdip.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Fat bastard Merlot.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.