Pasta-ovenschotel met gegrilde paprika, geitenkaas en serranoham
Dat je met bier zo lekker kunt koken, bewijst deze ovenschotel met Affligem Blond.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g farfalle
- 700 g geschoonde spruitjes
- 40 g ongezouten roomboter
- 40 g tarwebloem
- 150 ml Affligem Blond
- 150 ml kippenbouillon van tablet
- 160 g serranoham
- 295 g gegrilde rode paprika's
- 1 el gedroogde oregano
- 125 g verse geitenkaas naturel 45+
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de farfalle 10 min. in een pan water met zout. Kook ondertussen de spruitjes 6 min. Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer door en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend het bier en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer de saus regelmatig.
- Snijd ondertussen de serranoham in stukjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Meng de pasta en spruitjes met de ham, paprika en gedroogde oregano in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep erdoor. Bak 20 min. in het midden van de oven.

Roux maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.475 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Pasta-ovenschotel met gegrilde paprika, geitenkaas en serranoham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta-ovenschotel met gegrilde paprika, geitenkaas en serranoham
- 300 g farfalle
- 700 g geschoonde spruitjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de farfalle 10 min. in een pan water met zout. Kook ondertussen de spruitjes 6 min.
- 40 g ongezouten roomboter
- 40 g tarwebloem
- 150 ml Affligem Blond
- 150 ml kippenbouillon van tablet
Voeg al roerend het bier en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer de saus regelmatig.
- 160 g serranoham
- 295 g gegrilde rode paprika's
Snijd ondertussen de serranoham in stukjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes.
- 1 el gedroogde oregano
Meng de pasta en spruitjes met de ham, paprika en gedroogde oregano in een ovenschaal. Meng de saus erdoor.
- 125 g verse geitenkaas naturel 45+
Verkruimel de geitenkaas erboven en schep erdoor. Bak 20 min. in het midden van de oven.