bewaar
Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree
Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree
bewaar

Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree

Onder de smeuïge laag aardappelpuree wacht je een zoet-kruidige verrassing met pruimen, kip en kool.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

800 g

rodekool

100 g

gedroogde pruimen zonder pit

4 el

traditionele olijfolie

1½ el

vadouvan kruidenmix

250 ml

kraanwater

135 g

gerookte kipfilet

25 g

verse bieslook

100 ml

kookvocht

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Onder de smeuïge laag aardappelpuree wacht je een zoet-kruidige verrassing met pruimen, kip en kool.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder ondertussen de harde kern van de rodekool en snijd de kool in repen van ½ cm. Snijd de pruimen in stukjes.

2

Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de kool, pruimen en vadouvan 2 min. op middelhoog vuur. Voeg 250 ml water toe. Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 10 min. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn. Schep de kip door de rodekool en zet het vuur uit.

4

Giet de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen, het kookvocht en de rest van de olie met de pureestamper tot puree. Schep de bieslook erdoor.

5

Schep de rodekoolstoof in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree gelijkmatig over en trek er met een vork banen door. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.