bewaar
Kip-aardappelkerrie met bloemkool en prei
Kip-aardappelkerrie met bloemkool en prei
bewaar

Kip-aardappelkerrie met bloemkool en prei

Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar!

20 min. bereiden
184waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfilet

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

vadouvan kruidenmix

600 g

bakaardappeltjes

350 g

koelvers bloemkoolroosje

300 g

gesneden prei

350 ml

kraanwater

1 pak

Rosita's Surinaamse rotivellen

Dit heb je nodig

  • wok met deksel

Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar!

Aan de slag

1

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.

2

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kwarten. Voeg met de prei en het water toe aan het kip-aardappelmengsel en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bereid ondertussen de rotipannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel het bloemkool-kipmengsel erover.

serveertipBestrooi met 50 g cashewnoten voor extra bite.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.