bewaar
Stevige groentesoep
Stevige groentesoep
bewaar

Stevige groentesoep

Deze maaltijdsoep met quinoa, cavolo nero en harissa brengt je in mediterrane sferen.

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

kippenbouillon in pot

800 ml

kokend water

200 g

cavolo nero - palmkool

3

stengels bleekselderij

150 g

quinoa

2 el

harissa

Deze maaltijdsoep met quinoa, cavolo nero en harissa brengt je in mediterrane sferen.

Aan de slag

Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero nog fijner. Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat op middelhoog vuur 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de soep over de borden en breng op smaak met de harissa.

tip

algemeenJe kunt de rest van de cavolo nero gebruiken in bijvoorbeeld een omelet. Kijk op ah.nl/allerhande voor inspiratie.

variatietipIn plaats van de pot bouillon kun je ook kippenbouillontabletten of gevogeltefond (pot 380 ml) gebruiken.

bewaartipDit is een heerlijke soep om te maken voor het weekend. Soep over? Neem het restant op maandag in een thermoskan mee naar je werk.