Stevige groentesoep
Deze maaltijdsoep met quinoa, cavolo nero en harissa brengt je in mediterrane sferen.
175 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 ml
800 ml
200 g
3
150 g
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 01 - Goed voor je
Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero nog fijner. Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat op middelhoog vuur 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de soep over de borden en breng op smaak met de harissa.
- algemeenJe kunt de rest van de cavolo nero gebruiken in bijvoorbeeld een omelet. Kijk op ah.nl/allerhande voor inspiratie.
- variatietipIn plaats van de pot bouillon kun je ook kippenbouillontabletten of gevogeltefond (pot 380 ml) gebruiken.
- bewaartipDit is een heerlijke soep om te maken voor het weekend. Soep over? Neem het restant op maandag in een thermoskan mee naar je werk.
Stevige groentesoep
Deze maaltijdsoep met quinoa, cavolo nero en harissa brengt je in mediterrane sferen.

4 personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero nog fijner. Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat op middelhoog vuur 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de soep over de borden en breng op smaak met de harissa.
algemeen:Je kunt de rest van de cavolo nero gebruiken in bijvoorbeeld een omelet. Kijk op ah.nl/allerhande voor inspiratie.
variatietip:In plaats van de pot bouillon kun je ook kippenbouillontabletten of gevogeltefond (pot 380 ml) gebruiken.
bewaartip:Dit is een heerlijke soep om te maken voor het weekend. Soep over? Neem het restant op maandag in een thermoskan mee naar je werk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 ml kippenbouillon in pot
800 ml kokend water
200 g cavolo nero - palmkolen
3 stengels bleekselderij
150 g quinoa
2 el harissa




