Groe­ne-groen­te­soep met ver­se krui­den

Ook al ben je een groentje in de keuken, deze soep lukt altijd.

(2) waardeer
lunch Ook al ben je een groentje in de keuken, deze soep lukt altijd. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in stukken. Verhit de olie in een soeppan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het zakje kruidenmix uit het pakje groentesoep en het kokend water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Voeg de bleekselderij toe en kook 5 min. op laag vuur. Snijd het basilicum en de peterselie grof. Voeg de verse kruiden toe aan de soep en pureer met de staafmixer.
  3. Voeg het zakje vermicelli uit het pakje groentesoep toe, breng opnieuw aan de kook en kook 5 min. Schep de soep in 4 kommen en verkruimel de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met robuust bruin stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 15-16

Groene-groentesoep met verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne-groen­te­soep met ver­se krui­den

1
1
  • 2 courgettes
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de courgettes in stukken. Verhit de olie in een soeppan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 59 g Honig basis voor groentesoep in pak
  • 1 liter kokend water

Voeg het zakje kruidenmix uit het pakje groentesoep en het kokend water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.

3
3
  • 400 g bleekselderij

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Voeg de bleekselderij toe en kook 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 15 g verse basilicum
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd het basilicum en de peterselie grof. Voeg de verse kruiden toe aan de soep en pureer met de staafmixer.

5
5

Voeg het zakje vermicelli uit het pakje groentesoep toe, breng opnieuw aan de kook en kook 5 min.

6
6
  • 75 g feta 48+

Schep de soep in de kommen en verkruimel de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met robuust bruin stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.