bewaar
Pikante pasta met sardine
Pikante pasta met sardine
bewaar

Pikante pasta met sardine

Houd je wel van een beetje pit? Maak de pastasaus extra pittig met chili én pikante saus.

15 min. bereiden
redelijk pittig
18waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

sjalotten

1

teen knoflook

120 g

blikje sardines in olijfolie

1 el

pijnboompitten

200 g

cavolo nero - palmkool

¼ tl

chilivlokken

390 g

pastasaus pikant

250 g

verse tagliatelle

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Houd je wel van een beetje pit? Maak de pastasaus extra pittig met chili én pikante saus.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten in ringen en de knoflook fijn. Laat de sardines uitlekken, maar vang 0.5 el per persoon van de olie op.

2

Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en pijnboompitten 3 min. Voeg de cavolo nero toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.

3

Verwarm de pastasaus in een steelpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4

Verdeel de pasta met de pastasaus, cavolo nero en sardines over diepe borden. Serveer direct. Lekker met platte peterselie.